Interieur

Uit Bolbewoners Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken
Doorsnede van de bolwoning

Het interieur van de bolwoningen bestaat uit een ingenieuze combinatie van vloeren, muren, platforms ramen en een trap. De trap begin beneden in de “steel” en loopt als een spiraal helemaal door naar de woonkamer, die zich bevindt in de bovenste helft van de bol. In de woonkamer zijn twee “platforms” die het dak vormen van de badkamer en het trappenhuis. Ook is er een kleine keuken die door een muurtje is afgescheiden van de rest van de woonkamer.

De onderste helft van de bol is deels badkamer en deels slaapkamer. Hier tussendoor loopt de trap, met zowel voor de badkamer als de slaapkamer een klein overloopje. Alle ruimte wordt benut. Onder de trap is bijvoorbeeld een kast, die uit het zicht wordt onttrokken wanneer je de slaapkamerdeur opent. In de slaapkamer is een grote ingebouwde kast met daarboven een groot platform voor het bed. In een aantal bollen is er ook een ingebouwde kleding(hang)kast die zich deels bevindt in de holte onder de badkamerwasbak. Bij de verbouwing in 2014 is deze kast echter bij veel bollen verwijderd ten gunste van een grotere badkamer.

Foto’s

Hieronder stellen een aantal bolbewoners foto's van hun interieur beschikbaar. Omdat een bol rond is, en een foto rechthoekig, is het echter moeilijk een goed beeld te krijgen van de werkelijke atmosfeer in de bolwoning.