Tips

Uit Bolbewoners Wiki
Versie door Jaap Joris Vens (Overleg | bijdragen) op 16 mrt 2015 om 15:27

(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Ga naar: navigatie, zoeken
Badkamerraampjes
Een bolbewoonster aan het klussen

Op deze pagina een aantal praktische tips voor het wonen in een bol.

Afstellen van het raam

Blijft het raam niet vanzelf open staan of gaat het juist te stroef? Neem dan een standaard Ikea inbussleutel (6mm) en steek hem in het gaatje aan de buitenkant van het scharnier. Door rechtsom te draaien stel je het scharnier strakker af, linksom is losser. Doe dit bij beide scharnieren.

Haal gratis een passende inbussleutel af bij bol 15!

Op het rechter platform springen

Wist je dat je eenvoudig op het rechterplatform (achter de keuken) kunt springen? Plaats je linkerhand op het linkerplatform en je rechterhand op het rechterplatform, net achter de ventilatiepijp. Zet je af en land met je rechtervoet op het rechterplatfom. Duw jezelf met je linkerhand helemaal op het platform.

Akoestiek

Een bolwoning is perfect als je muziek wilt maken of wilt zingen. Door de bolvorm heb je een geweldige akoestiek. Ga precies in het midden van de bol staan en het lijkt alsof je in een arena staat. Wel even de ramen dicht als je vrienden wilt blijven met je buren.

Schelle bel

De geweldige akoestiek van de bol zorgt helaas ook voor een geweldige geluidsproductie van de deurbel. Sommige bolbewoners hebben vanwege het schelle geluid zelfs de bel standaard uitgeschakeld. Een andere oplossing is om voor €10,95 bij de Gamma een mechanische ding-dong-bel te kopen. Deze kun je eenvoudig installeren en zorgt voor een prachtig geluid!