Video

Uit Bolbewoners Wiki
Versie door Rene Teunissen (Overleg | bijdragen) op 24 feb 2017 om 15:32 (Promo Video (2009))

(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Ga naar: navigatie, zoeken

George Clarke's Amazing Spaces (2016)

Het Britse Channel 4 kwam bij ons langs met een enorme kraancamera om opnames te maken voor het programma "Amazing Spaces". Hieronder kun je het segment terugzien over de bolwoningen:

Hotspot Holland (2016)

Sfeerbeelden van het Bollenveld, afkomstig van de Hotspot Holland. Een website met verrassende plekjes en uitstapjes in Nederland.

10xbeter, Nederland 2 (2013)

Op woensdag 16 januari 2013 om 19.30 zond Nederland 2 het programma 10xbeter uit, met daarin aandacht voor bolbewoner Maria (bol 65) en Hans (bol 99). Je kunt het hele programma terugkijken op Uitzending Gemist. Hieronder het gedeelte over de bolwoningen:

Een kijkje bij de bedenker..., TV73 (2012)

TV73 is een lokale omroep met reportages uit de omgeving van ’s-Hertogenbosch. Op 28 augustus 2012 plaatsten zij een prachtige reportage over [Dries Kreijkamp] op hun Youtube-kanaal. Met daarin een kijkje in zijn bol, die nogal verschilt van de bollen op de Maaspoort. Bekijk hier de hele uitzending:

Promo Video (2009)

Een film waarin Dries Kreijkamp het interieur van zijn polyester bolwoning in Vlijmen laat zien. Dries beschouwde deze bol als een prototype en zijn bol verschilt dan ook wezenlijk van de bollen die in Den Bosch zijn gebouwd.

Promo Video (2009)

Een film waarin Dries Kreijkamp zijn visie toont op de toekomst van de bol.

In Holland Staat een Huis, RTL4 (200?)

Twee bolwoningen (bol nr. 5 en bol nr. ?) deden mee aan het klusprogramma van Martijn Krabbé. Als er iemand is die ergens beelden heeft van deze uitzending, neem dan alsjeblieft contact op met de bewonerscommissie. We willen graag de uitzending op deze wiki plaatsen.!

Promo Video (1984)

In opdracht van Dries Kreijkamp werd een half uur durende promo video gemaakt. Hierin zie je onder andere de uitreiking van de sleutel, de bouw van de bollen, en enkele eerste bewoners.

Polygoon journaal (1982)

Een nieuwsbulletin uit 1982, twee jaar voordat de bolwoningen zouden worden opgeleverd: